О намаПред учесницима у производњи и промету наоружања и војне опреме, стручњацима и привредницима је нови 11. међународни сајам наоружања и војне опреме ПАРТНЕР, који се сваке друге године одржава на Београдском сајму. Ово ће бити још једна прилика за представљање произвођача наоружања и војне опреме, успостављање нових и обнављање постојећих контаката и сарадње и ново позиционирање на значајном, вредном и динамичном тржишту Југоисточне Европе и света.

Покровитељ манифестације ПАРТНЕР 2023 је Министарство одбране Републике Србије ради презентације научних, истраживачких, опитних, ремонтних и образовних могућности својих институција са једне и потреба Војске Србије са друге стране, што резултира учешћем великог броја угледних иностраних излагача, домаћих производних и заступничких фирми, заинтересованих за успостављање трговинске, научно - техничке сарадње и кооперације.

Суорганизатор 11. сајма наоружања и војне опреме биће традиционално као и претходних година ЈП Југоимпорт СДПР – лидер у области производње, интеграције и промоције наоружања и војне опреме у региону и респектабилни учесник на светском тржишту - носилац опремања Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова Републике Србије сложеним системима из увоза и сопствене производње.

Носилац техничке реализације Сајма НВО ПАРТНЕР је Београдски сајам, власник најрепрезентативнијих сајамских објеката површине 100.000m² и пружалац сајамских услуга са традицијом дугом више од осам деценија и поуздани сарадник у реализацији најугледнијих и најзахтевнијих манифестација, какав је Сајам наоружања и војне опреме ПАРТНЕР.

Поред пословног, ПАРТНЕР 2023 ће имати и промотивни карактер – медијима и заинтересованој широј публици биће представљени најсавременији примерци наоружања и војне опреме, са великим бројем новитета.