O namaPred učesnicima u proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, stručnjacima i privrednicima je novi 11. međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme PARTNER, koji se svake druge godine održava na Beogradskom sajmu. Ovo će biti još jedna prilika za predstavljanje proizvođača naoružanja i vojne opreme, uspostavljanje novih i obnavljanje postojećih kontakata i saradnje i novo pozicioniranje na značajnom, vrednom i dinamičnom tržištu Jugoistočne Evrope i sveta.

Pokrovitelj manifestacije PARTNER 2023 je Ministarstvo odbrane Republike Srbije radi prezentacije naučnih, istraživačkih, opitnih, remontnih i obrazovnih mogućnosti svojih institucija sa jedne i potreba Vojske Srbije sa druge strane, što rezultira učešćem velikog broja uglednih inostranih izlagača, domaćih proizvodnih i zastupničkih firmi, zainteresovanih za uspostavljanje trgovinske, naučno - tehničke saradnje i kooperacije.

Suorganizator 11. sajma naoružanja i vojne opreme biće tradicionalno kao i prethodnih godina JP Jugoimport SDPR – lider u oblasti proizvodnje, integracije i promocije naoružanja i vojne opreme u regionu i respektabilni učesnik na svetskom tržištu - nosilac opremanja Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije složenim sistemima iz uvoza i sopstvene proizvodnje.

Nosilac tehničke realizacije Sajma NVO PARTNER je Beogradski sajam, vlasnik najreprezentativnijih sajamskih objekata površine 100.000m² i pružalac sajamskih usluga sa tradicijom dugom više od osam decenija i pouzdani saradnik u realizaciji najuglednijih i najzahtevnijih manifestacija, kakav je Sajam naoružanja i vojne opreme PARTNER.

Pored poslovnog, PARTNER 2023 će imati i promotivni karakter – medijima i zainteresovanoj široj publici biće predstavljeni najsavremeniji primerci naoružanja i vojne opreme, sa velikim brojem noviteta.